• Year of manufacture 
  1981
 • Mileage 
  10 413 km / 6 471 mi
 • Car type 
  SUV
 • Drive 
  LHD
 • Condition 
  Used
 • Interior colour 
  Brown
 • Number of doors 
  2
 • Number of seats 
  5
 • Location
  Netherlands
 • Exterior colour 
  White
 • Gearbox 
  Manual
 • Performance 
  92 kW / 126 PS / 125 BHP
 • Drivetrain 
  4wd
 • Fuel type 
  Petrol

Description

Range Rover 3.5 V8 (1981)

Een Range Rover in een perfecte originele conditie is een bijzonder interessante investering. De Britse oer-SUV wordt door steeds meer klassiekerliefhebbers op de juiste waarde geschat en in de armen gesloten. Door de groeiende vraag zit in de waarde van een klassieke Range Rover duidelijk een stijgende lijn. Wat eigenlijk ook niet zo vreemd is, als je kijkt naar de vele talenten en kwaliteiten die de offroader heeft.

In tegenstelling tot zoveel hedendaagse SUV’s, is de Range Rover nooit ontworpen voor uiterlijk vertoon of ontwikkeld voor rijeigenschappen van sportwagenniveau. De Range Rover is altijd authentiek gebleven. Zijn iconische vormgeving komt voort uit doelmatigheid en doordachte oplossingen. Een auto met de hoogstaande terreinkwaliteiten en onverschrokkenheid van een Land Rover – de ‘Best 4x4xfar’ – maar met het rijcomfort en de uitstraling van een stijlvolle limousine.

De Range Rover die wij in de collectie van Peet Classics hebben opgenomen, werd gebouwd in 1981. Een jaargang waarin de meest pure verschijningsvorm van de Range Rover nog niet was geplastificeerd. De auto profiteert echter wel van allerlei technische verbeteringen en modificaties, die sinds de introductie van de Range Rover in 1969 stelselmatig zijn door doorgevoerd om de kwaliteiten van de auto naar een nog hoger niveau te tillen.

De auto vormt de overbrugging tussen de functionele beginjaren – toen het interieur bijvoorbeeld werd bekleed met kwetsbaar kunststof – en de latere periode van weldadige aankleding die met de komst van de Range Rover Vogue en LSE werd doorgevoerd. Het interieur van de auto is nog steeds zeer doelmatig, maar de stoelen zijn bekleed met robuuste maar zachte velours. Het zitcomfort spat ervan af!

Naar hedendaagse Range Rover-maatstaven is de uitrusting van dit sneeuwwitte exemplaar uit 1981 sober. De unieke rijbeleving moet echter niet worden gezocht in lange lijsten met accessoires en opsmuk. Je bent letterlijk boven het verkeer verheven, door de hoge comfortabele zitpositie en het formaat van de ramen. Ook daar hebben ze bij Land Rover heel goed nagedacht, toen de Range Rover werd ontwikkeld. Een duidelijke overzichtelijkheid is natuurlijk vooral op onverharde paden en greenlanes essentieel. Die vierkante vormen op de voorste hoeken van de motorkap zijn geen speelse design-elementen, maar puur bedoeld als grensmarkering van de neus.

Luxe ervaar je ook wanneer je de V8-motor start. Zoals bekend, werd het 3,5-liter blok oorspronkelijk ontwikkeld door Buick, maar door de Britten geschikt geacht om toe te passen in de statige limousines van Rover. Zijn Amerikaanse oorsprong is moeilijk te herkennen, althans niet uit de klankkleur die deze iconische motor ten gehore brengt. Wat je wel hoort, is hoe smeuïg de achtcilinder zijn koppel opbouwt, ideaal voor het trekken van een paardentrailer of een motorjacht – en perfect voor in het zware terrein.

Op de weg is de Range Rover een rustgevende auto. De V8 laat zich niet opjagen, het onderstel is merkbaar toegespitst op het zware offroadwerk. Zoek je een auto die vlijmscherp stuurt en elke bocht horizontaal doorheen gejaagd kan worden, dan is de Range Rover sowieso geen optie. Dit is een auto waarin je bochten met terughoudendheid benadert, en met een eerbiedige V8-bariton achter je laat.

Veel klassieke Range Rovers hebben in hun bestaan hard moeten werken, maar dat is deze witte Range Rover beslist niet aan te zien. Het koetswerk, het interieur, de motorruimte, de techniek: alles is in perfecte staat. En zo rijdt de auto ook. Er zijn weinige Range Rovers die de kwaliteit van dit exemplaar weten te benaderen. Bij Peet Classics zijn we er trots op deze schitterend (wegenbelastingvrije) Range Rover aan te mogen bieden.
Voor meer informatie: stuur ons een e-mail of bel ons voor een afspraak!


Peet Classics
Industrieweg 16
2254AEVoorschoten
Netherlands
Contact Person Kontaktperson
Title 
Mr
First name 
Peter
Last name 
van Egmond

Phone 
+31-611321715