• Year of manufacture 
  2/1963
 • Mileage 
  36 065 mi / 58 041 km
 • Car type 
  Convertible / Roadster
 • Reference number 
  281197184
 • Drive 
  LHD
 • Condition 
  Used
 • Number of doors 
  2
 • Location
  Netherlands
 • Exterior colour 
  Other
 • Gearbox 
  Manual
 • Drivetrain 
  2wd
 • Fuel type 
  Petrol

Description

🇩🇪 Informationen auf Deutsch:

Getriebe: 5 Gänge, Schaltgetriebe

🇬🇧 Information in English:

Transmission: 5 gears, Manual gearbox

🇫🇷 Informations en Français:

Transmission: 5 vitesses, Commande manuelle

🇳🇱 Informatie in het Nederlands:

Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld

DATUM EERSTE REGISTRATIE: 28-02-1963
TELLERSTAND; 36065 mijlen
PRIJS: €79.500,=
CHASSISNUMMER: H-BJ7-L/23430
BODYNUMMER: 59213
MOTORNUMMER: 29F-RU-H/4226
PRODUCTIE AANTAL: 6113
KLEUR: Colorado Red met rood interieur
BIJZONDERHEDEN: Compleet maching numbers en kleur. Concoursstaat gerestaureerd, nadien slechts een paar honderd kilometer gereden.

Zeldzame kwaliteit en originaliteit

Komt u ze ook wel eens tegen? De techneuten voor wie alleen het beste goed genoeg is. Die ieder boutje zelf in de handen moeten hebben gehad en ieder detail belangrijk vinden. Voor dat soort mensen is kopen van een gerestaureerde auto een no-go. Zelf doen is het motto. Snappen we heel goed want het techneutenhart heeft vaak nog meer plezier aan een restauratieproject dan het kopen van, en het rijden in een kant en klare auto. Dat kan iedereen. En wat zij kunnen, al hun professionaliteit en ervaring tot uiting laten komen in een top-restauratie, dat kunnen niet zoveel mensen. Eigenlijk is dat de strekking van het verhaal over deze Healey.

Afkomstig uit de USA, kwam de Healey in 2004 terecht bij een professionele restaurateur in het noord-westen van Nederland. De auto was een buitengewoon mooie basis, want hij reed gewoon en was roestvrij. Niet keihard te bewijzen, maar alles leek er destijds ook op dat de afgelezen mijlenstand van ongeveer 35.000, ook de originele moet zijn geweest. In 2005 begon een zeer uitgebreide restauratie, waarbij zoals in de eerste alinea al beschreven, alles perfect moest worden. Maar wel met het uitgangspunt dat alles origineel moest zijn. Want we spreken hier over een Austin Healey uit 1963 met compleet matching numbers en kleur (bijgeleverde Heritage Certificate bevestigd dat ook), waarbij elke wijziging afbreuk zouden doen aan de originaliteit. En de eigenaar / purist / techneut werkte daar dan ook strikt naar.

Zoals gezegd had de Healey nooit schade gehad en was vrij van roest. Het maakt natuurlijk een groot verschil of je kunt uitgaan van het originele en in dit geval, perfect passende plaatwerk of van imitatie after-market spul. Dit resulteerde dan ook in super strak plaat- en spuitwerk en, daar letten we altijd het eerste op, het sublieme sluiten van portieren, kofferklep en motorkap. Is hier namelijk in basis iets niet goed aan, is het nagenoeg onmogelijk om dit weer perfect te krijgen. En echt, neem van ons aan dat er hier geen millimeter verkeerd aan sluit. Zeer uitzonderlijk dus. Bekijk ook eens goed de foto’s van de onderkant. Hier hebben we niets aan schoon te hoeven maken. De bodem is dus nooit vuil geweest en alles is perfect beschermd door een zorgvuldig met de kwast aangebrachte waxlaag. De op de foto misschien zichtbare ”krasjes in de lak” van de onderkant, zijn het dus niet, maar is wel het profiel van de haren van de zachte kwast in te zien. Hoezo perfectie en kwaliteit..?

Dezelfde kwaliteit straalt heel de auto uit. De niet echte purist zal misschien zeggen: ‘maar waarom is dan bijvoorbeeld het oude kachelbedieningspaneel weer gemonteerd en geen nieuwe…?” Dan heeft deze liefhebber het niet helemaal goed begrepen wat je wel en niet moet doen om de “ziel” in de auto te laten en willen we hem of haar graag uitnodigen om de auto te komen bekijken en uitleg te geven. Met dezelfde originaliteit in gedachten werd er geen RVS uitlaat gemonteerd maar een gewoon stalen. Voordeel ? Een echt geweldig geluid. Veel beter dan met een RVS systeem. Net een hogeschool trombone voorstelling. Heerlijk.

Geen besparingen op zaken als banden bijvoorbeeld, want alleen de duurste Michelin XVS konden de goedkeuring verdragen. Idem gold dat voor het interieur want de pasvorm van de aftermarket hoezen kon onze restaurateur niet bekoren en daarom werd een professionele autobekleder verzocht al zijn vakkundigheid op het prachtige rode en met zwarte piping afgezette Connolly leder te storten. En dat is gelukt lijkt ons.

Onze opmerking waarom het, zeker niet verroeste, originele reservewiel dan niet in de ook originele donkergrijze verf is gespoten, net zoals die onder de auto zitten, werd beantwoord met ”de wielen waren destijds zo goed dat ik dat graag wilde laten zien door het reservewiel niet te spuiten” Geen kronkel, maar wel een heel eenvoudige reden om weer te laten zien tot hoever je moet gaan.

Er is nadat de restauratie werd voltooid nauwelijks met de Healey gereden. De auto is echt net ingereden, want de eigenaar was druk met zijn restauratiebedrijf en de andere auto’s uit zijn privé collectie, bestaande uit hoofdzakelijk Engelse klassiekers. Die auto’s zijn allemaal in sublieme staat en hebben we enkele jaren geleden al mogen bekijken. Toen was er al de twijfel van wel of niet gaan verkopen, maar het werd dus niet… Tot onlangs de bekende kogel door de kerk ging en een telefoontje richting ons ging of er interesse was om de verkoop van, om te beginnen, de Healey, te verzorgen. Natuurlijk was er interesse, want serieus, een Healey van deze kwaliteit kom je maar zeer zelden tegen. Is het dan ook nog een matching numbers auto, in de originele kleur, en van het meest gezochte 3000 2A BJ7 type, dus met een heerlijke 3 liter 6 cilinder, een 4-versnellingsbak met overdrive, een snel te openen en sluiten softtop, draairuiten in de portieren, en last but not least: een zeer praktisch achterbankje waarop kleine kinderen nog mee kunnen toeren of bagage ruim plek kan vinden, dan hebben we het wel over de meest gezochte 6-cilinder Austin Healey.

Kortom: deze “nieuwe”, oudere restauratie is echt een unieke buitenkans te noemen. Vijf minuten praten met de restaurateur, geeft u direct al het gevoel met welke passie alles gedaan is. Maar eerst moet u het met ons doen, want door te verkopen via ons, is het afscheid voor de restaurateur minder zwaar. Dat zegt genoeg lijkt ons…

TECHNISCHE INFORMATIE
Motor: 6 cilinder lijnmotor
Carburatie: 2 x SU HS6 carburateurs
Cilinderinhoud: 2912 cc.
Vermogen: 130 pk. bij 4750 t/pm.
Koppel: 214 Nm. bij 3000 t/pm.
Topsnelheid: 190 km/h
Gewicht: 1080 kg.
Versnellingsbak: 4 versnellingsbak met overdrive

OPTIES & ACCESSOIRES
Aluminium benzinetank
Overdrive
Lederen interieur

= Bedrijfsinformatie =

GEWIJD AAN DE MOOISTE KLASSIEKE AUTO'S
Wij bedienen autoliefhebbers uit vele landen. Onze service, openheid en liefde voor klassieke auto’s staan garant voor een lange termijn relatie. Kopers, verkopers, beginnende klassiekerliefhebbers of ervaren verzamelaars: iedereen kan rekenen op onze expertise, integriteit en aandacht voor detail.

Op onze website staat het uitgebreide aanbod van bijzondere auto’s: dat kan variëren van auto’s van meer dan een eeuw oud tot youngtimers en van sportscars tot historische rallyauto’s. Veelal betreffen dit modellen van Engelse, Duitse en Italiaanse merken zoals Austin Healey, Alvis, Bentley, Jaguar, Aston Martin, Mercedes, Audi, Porsche, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, enz.

Onze collectie is bijna geen week hetzelfde: dus neem regelmatig een kijkje, of kom, liefst na afspraak, langs in onze royale showroom.

DEDICATED TO THE MOST BEAUTIFUL CLASSIC CARS
We service car enthusiasts from many countries. Our service, openness and love for classic cars guarantee a long term relationship. Buyers, sellers, novice classic lovers or experienced collectors: anyone can count on our expertise, integrity and attention to detail.

On our website we offer a wide range of special cars: varying from cars which are over a century old, both Young timers and sports cars as well as historic rally cars. The models are mostly of English, German and Italian built such as Bentley, Jaguar, Austin Healey, Alvis, Aston Martin, Mercedes, Audi, Porsche, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, etcetera. Our collection varies almost every week: so do check our website regularly, or come and visit us in our spacious showroom (preferably with pre-appointment).

Do not hesitate to contact us; we look forward to meeting you!


Bloemendaal Classic & Sportscars
Nijverdalseweg 117 D
7461 TCRijssen
Netherlands
Contact Person Kontaktperson
Title 
Mr
First name 
Dick
Last name 
Bloemendaal

Phone 
+31-651991580