• Year of manufacture 
  6/1990
 • Mileage 
  49 891 km / 31 001 mi
 • Car type 
  Convertible / Roadster
 • Reference number 
  613484371
 • Drive 
  LHD
 • Condition 
  Used
 • Number of doors 
  2
 • Location
 • Exterior colour 
  Other
 • Gearbox 
  Manual
 • Performance 
  88 kW / 120 PS / 119 BHP
 • Drivetrain 
  2wd
 • Fuel type 
  Petrol

Description

🇩🇪 Informationen auf Deutsch:

Modellbereich: Feb 1983 - Feb 1994
Antrieb: Hinterradantrieb
Zylinderzahl: 4
Motorhubraum: 1.962 cc
Leergewicht: 1.120 kg
Radstand: 225 cm
Beschleunigung (0–100): 10,4 s
Höchstgeschwindigkeit: 190 km/h

= Weitere Optionen und Zubehör =

- Getöntes Glas

🇬🇧 Information in English:

Model range: Feb 1983 - Feb 1994
Drive: Rear wheel drive
Number of cylinders: 4
Engine capacity: 1.962 cc
Empty weight: 1.120 kg
Wheelbase: 225 cm
Acceleration (0-100 kph): 10,4 s
Top speed: 190 km/h

= Additional options and accessories =

- Tinted glass

🇫🇷 Informations en Français:

Modèles disponibles: févr. 1983 - févr. 1994
Commande: Traction arrière
Nombre de cylindres: 4
Capacité du moteur: 1.962 cc
Poids à vide: 1.120 kg
Empattement: 225 cm
Accélération (0-100): 10,4 s
Vitesse de pointe: 190 km/h

= Plus d'options et d'accessoires =

- Verre teinté

🇳🇱 Informatie in het Nederlands:

Modelreeks: feb 1983 - feb 1994
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Aantal cilinders: 4
Motorinhoud: 1.962 cc
Ledig gewicht: 1.120 kg
Wielbasis: 225 cm
Acceleratie (0-100): 10,4 s
Topsnelheid: 190 km/u

= Aanvullende opties en accessoires =

- Getint glas
- Kleur alfa-rood

= Bijzonderheden =

We blijven het iedere keer weer een heerlijke uitdaging te vinden om de juiste Alfa Romeo Spider te bemachtigen. Vaak gaat zoiets weer via via. Zo ook deze keer. Een pracht exemplaar, al zeggen we het zelf. In alle bescheidenheid kunnen we ook wel zeggen dit type heel goed te kennen, want we bezitten zelf al zo’n twintig jaar eenzelfde en 15 jaar werkzaam geweest te zijn bij een Alfa dealer heeft ook de nodige kennis gebracht. Dit ligt zeker ten grondslag aan waarom we nu het kaf van het koren kunnen scheiden, en alleen de topexemplaren de weg vinden naar onze showroom. Dat dit niet meevalt ligt domweg aan het feit dat we bij dit type ook al weer spreken van een auto van rond de dertig jaar oud. In die tijd kunnen heel wat niet liefhebbende eigenaren en onkundige “monteurs” hun gang zijn gegaan, wat de staat en conditie van de auto danig naar beneden heeft kunnen brengen. Die laten we dus links liggen.. Die we naar rechts schuiven worden door ons eerst heel uitgebreid en met een kritisch oog gecheckt. En dan zien we nog heel regelmatig wat kleine verbeteringspunten. Die gaan we dan keurig perfectioneren waarna de Spider weer naar een nieuwe eigenaar mag. Die wordt meestal al snel gevonden, want ook de liefhebber, die niet per se een echte kenner van de markt hoeft te zijn, weet tegenwoordig dat een heel goed exemplaar nauwelijks meer te vinden is. Dat brengt dan in dit geval ook automatisch met zich mee dat prijzen van een Spider constant aan het stijgen zijn, en het eind nog lang niet in zicht is. Het is dus niet alleen puur genot om een auto als deze te bezitten, het is ook nog eens een hele veilige manier van tijdelijk je geld wegzetten.

Gelukkig hebben wij onze “sources” en wisten we deze prachtige Spider 2.0 van bouwjaar 1990, en afkomstig van de eerste en Zwitserse eigenaar te bemachtigen. Alle boekjes zijn natuurlijk aanwezig en de auto is origineel voorzien van lederen stoelen. De super lage kilometerstand van 49.891 km is te bewijzen aan de hand van de Zwitserse documentatie. De zeldzame kleur Vinaccia Red is een geweldige combinatie met het crèmekleurige interieur. Een perfecte combi van chique met een sportief uiterlijk. Het lakwerk is strak en onbeschadigd. De techniek is perfect onderhouden en staat de Spider op nieuwe banden. De auto is inmiddels op Nederlands kenteken gezet en is klaar voor een prachtig seizoen. Bent u degene die het prachtige lederen stuurwiel ter hand mag nemen….?

= Bedrijfsinformatie =

GEWIJD AAN DE MOOISTE KLASSIEKE AUTO'S
Wij bedienen autoliefhebbers uit vele landen. Onze service, openheid en liefde voor klassieke auto’s staan garant voor een lange termijn relatie. Kopers, verkopers, beginnende klassiekerliefhebbers of ervaren verzamelaars: iedereen kan rekenen op onze expertise, integriteit en aandacht voor detail.

Op onze website staat het uitgebreide aanbod van bijzondere auto’s: dat kan variëren van auto’s van meer dan een eeuw oud tot youngtimers en van sportscars tot historische rallyauto’s. Veelal betreffen dit modellen van Engelse, Duitse en Italiaanse merken zoals Austin Healey, Alvis, Bentley, Jaguar, Aston Martin, Mercedes, Audi, Porsche, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, enz.

Onze collectie is bijna geen week hetzelfde: dus neem regelmatig een kijkje, of kom, liefst na afspraak, langs in onze royale showroom.

DEDICATED TO THE MOST BEAUTIFUL CLASSIC CARS
We service car enthusiasts from many countries. Our service, openness and love for classic cars guarantee a long term relationship. Buyers, sellers, novice classic lovers or experienced collectors: anyone can count on our expertise, integrity and attention to detail.

On our website we offer a wide range of special cars: varying from cars which are over a century old, both Young timers and sports cars as well as historic rally cars. The models are mostly of English, German and Italian built such as Bentley, Jaguar, Austin Healey, Alvis, Aston Martin, Mercedes, Audi, Porsche, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, etcetera. Our collection varies almost every week: so do check our website regularly, or come and visit us in our spacious showroom (preferably with pre-appointment).

Do not hesitate to contact us; we look forward to meeting you!